Jennie Åbrink - piano och harpa - logotyp

Pianolektioner i Örebro och Askersund

Du kan ta pianolektioner hos mig i Gröna villan i Brunnsparken, Örebro eller i mitt hem i Askersund. Mina undervisningsdagar är måndagar–torsdagar i Örebro samt söndagar i Askersund.


Pianolektionernas längd kan variera och likaså hur ofta man spelar. Vid den första lektionen så pratar vi ihop oss om en plan som passar dig.


När du tar pianolektioner så behöver du ett eget instrument. Det finns pianon som skänks bort och det finns pianon för många tusen. Vi hjälps åt att hitta ett instrument som passar dig.


Första lektionen är alltid kostnadsfri.


Boka pianolektion

Allt du behöver veta om att spela piano och ta pianolektioner

  • Kan man ta lektioner i alla åldrar?

    Absolut, alla åldrar går bra. Jag har just nu pianoelever från 4 år till 75 år. 

  • Måste man ha ett piano hemma?

    Du behöver ha någon form av klaviatur men det är absolut bäst med ett piano, för då kan du öva på anslaget.

  • Går det bra med en synt?

    I nödfall eller under kortare period kan du ha synt istället för piano. Men bäst är att ha piano. 

  • Kan man ta pianolektioner i Örebro?

    Det kan man! Jag undervisar i Gröna Villan som ligger i Brunnsparken, Örebro.

  • Kan man ta pianolektioner i Askersund?

    Javisst, jag brukar undervisa i mitt hem på söndagar. 

  • Hur många lektioner har man per termin?

    Vi brukar hinna med 16 pianolektioner.

  • Hur ofta bör man öva piano?

    Det vanligaste är att ha pianolektioner en gång i veckan och då är det bra om du övar åtminstone fem gånger. Öva gärna lite varje dag. 

  • Hur går det till vid den första lektionen?

    Först brukar vi lära känna varandra lite. Jag är förstås nyfiken på att veta om du har spelat piano förut och i så fall på vilken nivå, liksom vad du vill ha ut av din undervisning. Den första lektionen i piano är alltid gratis. 

  • Hur lång är en pianolektion?

    Man bestämmer själv hur lång lektion man vill ha. Det vanligaste är att man spelar 20–60 minuter vid varje tillfälle.

  • Kan man börja spela piano när som helst på året?

    Javisst, det är bara att du kontaktar mig så bokar vi tid för din första lektion.

  • Vad kostar det att ta lektioner

    Det kostar 390 kr för 30 minuter och du väljer själv hur långa lektioner du vill ha. Första lektionen är alltid kostnadsfri.

  • Hur betalar man sina pianolektioner?

    Du kan välja att betala med Swish vid varje lektion eller också betala allt via faktura i slutet av terminen. 

  • Var håller du lektionerna?

    Jag undervisar i Gröna Villan i Brunnsparken i Örebro (www.sangverkstan.se) samt i mitt hem i Askersund. Men du som bor i Motala, Linköping, Borensberg, Kumla, Hallsberg, Laxå och på andra orter är såklart också välkomna att boka pianolektioner. 

  • Vad är det för skillnad på ett piano och en flygel?

    Ett piano och en flygel är båda akustiska klaverinstrument, men det finns några skillnader mellan dem, både i utseende och ljudkarakteristik. Här är några saker som skiljer sig:


    1. Storlek och utformning: En flygel är generellt sett större än ett piano. En flygel har en horisontell kropp och strängarna ligger parallellt med golvet, medan ett piano har en upprätt kropp med vertikalt placerade strängar. En flygel har också en öppningsbar lock som lyfts när instrumentet spelas.


    2. Ljudkarakteristik: På grund av sin storlek och konstruktion ger en flygel oftast en rikare och mer resonant ton än ett piano. Flygelns horisontella strängar och öppningsbara lock tillåter ljudet att spridas i flera riktningar, vilket ger en bredare och fylligare klang. Pianots ljud är vanligtvis mer rakt på och har en mer kompakt karaktär.


    3. Beröringskänslighet: Flygelns mekanik och tangentåtgärd är oftast mer känslig och responsiv än pianots. Det krävs mindre ansträngning att spela mjuka nyanser och uppnå en bredare dynamisk räckvidd på en flygel.


    4. Pris: På grund av sin mer komplexa konstruktion och högre kvalitetsstandarder är flyglar vanligtvis dyrare än pianon. Flyglar är oftast föredragna av professionella pianister och i konserthus eller musikstudior, medan pianon kan vara mer lämpliga för hemmabruk eller nybörjare.

    Det är viktigt att notera att det finns olika storlekar och modeller av både piano och flygel, vilket kan påverka ljudet och spelupplevelsen. De ovanstående skillnaderna ger en allmän översikt, men det kan finnas variationer inom varje instrumentkategori.

  • Kan du ge 10 tips på hur man lär sig spela piano?

    Att lära sig spela piano är en spännande och roligt upplevelse. Här är några steg som kan hjälpa dig på vägen:


    1. Skaffa tillgång till ett piano: Om du inte redan äger ett piano kan du överväga att köpa eller hyra ett piano. Det finns också digitala pianon som kan vara ett alternativ om du bor i lägenhet och vill spela med hörlurar. 


    2. Hitta en pianolärare eller resurser för självlärande: Det är här jag kommer in i bilden :)

    Man brukar ofta rekommendera att ta lektioner med en kvalificerad pianolärare, särskilt i början. Då lär man sig rätt direkt. Du får en bra vägledning och löpande hjälp med att korrigera din teknik och utveckla dina färdigheter. Om du inte har möjlighet att anlita en lärare kan du använda dig av onlinekurser, videolektioner eller böcker för självlärande.


    3. Lär dig musikteori: För att kunna spela piano och kunna bli skicklig är det fördelaktigt att lära sig grunderna i musikteori. Det inkluderar att förstå noter, ackord, skalor och rytm. Att förstå musikteori hjälper dig att tolka och läsa noter samt att skapa dina egna musikstycken.


    4. Börja med grundläggande övningar: Det är viktigt att bygga upp en stark grund genom att öva på grundläggande pianoteknik. Det kan inkludera att träna på att placera fingrarna korrekt, utveckla en jämn touch och behärska grundläggande skalor och ackord.


    5. Träna regelbundet: Att ha en regelbunden övningsrutin är nyckeln till framsteg. Försök att sätta av tid varje dag för att öva piano, även om det bara är i korta sessioner. Repetition och regelbunden träning hjälper dig att förbättra din spelteknik och musikaliska förståelse.


    6. Utforska olika musikstycken: Efter att du har fått grepp om grunderna kan du börja utforska olika musikstycken som passar din kunskapsnivå och musiksmak. Välj låtar och stycken som inspirerar dig och utmanar dig att växa som pianist.


    7. Var tålmodig: Att lära sig spela piano tar tid och kräver tålamod. Var inte för hård mot dig själv när du stöter på svårigheter. Ha tålamod och njut av processen. 


    8. Ha roligt: Kom ihåg att musik ska vara roligt och att du kan upptäcka en fantastisk värld av kreativitet och uttryck genom att spela piano.


    9. Spela med andra: När man hittar andra att spela så händer det något, det blir magi. 


    10. Njut av stunden i din pianovärld: Det händer så mycket olika saker i livet som gör en ömsom glad, ömsom ledsen. Ibland känner man sig också stressad över allt som ska göras. Kan kan din stund vid pianot vara det ljusrum du behöver för att må bra. 


    Genom att följa dessa 10 steg och ha engagemang och inlevelse kan du gradvis utveckla dina pianofärdigheter och njuta av att spela detta härliga instrument.

Referenser

Fantastisk trevlig och kunnig pedagog som både förälder och barn fastnade för direkt. Pedagogisk och hittar rätt nivå på lektionerna så nybörjardottern lär sig piano ordentligt samtidigt som hon har roligt. Min dotter längtar tillbaka efter varje gång.

Anna, pianoförälder


Jennie är snäll och lär mig mycket. Hon är hjälpsam och stöttande. Vi har kul.

Alvin, pianoelev


Jennie är en en fantastisk lärare och person. Ser hur fint hon bemöter min barn och får dem att utvecklas.

Karolina, förälder till barn som spelar piano och harpa


Jag är så nöjd! Du förstår mig och jag får en anledning att träna upp mig lite. Du pushar inte på för mycket vilket är bra och vi kan ju alltid prata om låtval så det fungerar bra. Du kanske inte tycker att du lär mig så mycket men spelandet i sig är lärande!

Gunilla, pianoelev


Jennie är en pedagogisk och uppmuntrande pianolärare. Hon låter varje elev utvecklas i sin egen takt och ser individers olika behov. Även om min son ännu inte lärt sig noter kan han nu spela med båda händerna och olika sorters stycken. När jag frågar vad han tycker om Jennie så säger han att Jennie är en bra och snäll fröken. Jag som förälder kan verkligen rekommendera Jennies undervisning om man vill låta sitt barn lära sig ett instrument och utveckla sin egen musikalitet.

Pianoförälder


Jennie är duktig på att hitta rätt nivå i val av stycken med en bra progression, samt att identifiera områden som har förbättringspotential. Det lyfter mitt spel. Jennie är även väldigt uppmuntrande vilket höjt min spelglädje och motivation. 

Simon, pianoelev


Du är jättebra på att peppa och ge stöd och stärka ens motivation att öva och jobba vidare. Jag upplever också att du lägger vikt vid repertoarkännedom och läser ens nivå snabbt. Jag ser alltid fram emot lektionerna med dig.

Ulrika, pianoelev


Jennie är otroligt duktig både på att hitta sätt att lära ut ganska svåra saker på pianot utan att det blir tråkigt och hittar övningar och låtar som de tycker är roliga.

Johan, pianelev


Hon gör att våra barn känner sig sedda och peppar väldigt bra.

Pianoförälder


Jennie är en fantastisk pedagog. Min 15-åriga dotter började spela harpa när hon var 4 år och vår son som spelar sin andra termin på piano. Hon gör undervisningen rolig och det är så viktigt! Hon är positiv och får eleverna att känna sig duktiga och med det får de en bra självkänsla, kunnandet av ett instrument och samtidigt en rolig undervisningsstund. Skulle inte kunna tänka mig någon annan pedagog än just Jennie. När jag frågar vad min som tycker om sina pianolektioner så säger han att måndagar är den BÄSTA dagen för att det är pianolektion. 

Jennie, förälder till son som spelar piano och dotter som spelar harpa


Jennie:

  • Fantastisk pianolärare
  • Pedagogisk
  • Inspirerande
  • Lugn och behaglig
  • Lyssnar på elevens idéer och musikval
  • Alltid lika välkomnande

Min son har varit elev hos Jennie i 8 år! Sol

Share by: